Αρχική / Σούπα με λάχανο

Σούπα με λάχανο

Δημοσίευση 09/10/2018

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Λαχανικά, Σούπα, Πατάτα, Ντομάτα, Λάχανο

Σούπα με λάχανο νόστιμη, θρεπτική και με φρεσκότατα υλικά! Ιδανικό πιάτο για τον χειμώνα καθώς και εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής

Υλικά

  • 800 γρ. λάχανο
  • 3 πατάτες μεσαίες 
  • 4 κολοκύθια
  • 5 καρότα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια 
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 ml. χυμό τομάτας
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το πλύσιμο και το κόψιμο των λαχανικών μας.


Σε τρεχούμενο νερό αφαιρούμε τις δύο πρώτες φλούδες από το λάχανο και τις πετάμε. Στη συνέχεια το χοντροκόβουμε και το τοποθετούμε σε ένα λεκανάκι και πλένουμε.
Συνεχίζουμε με τα καρότα, τα κολοκύθια και τις πατάτες.Τα ξεφλουδίζουμε και τα πλένουμε. Κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα όπως και τα κολοκύθια, και σε μεσαία κομμάτια τις πατάτες. 

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο. 

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Θέλουμε να τσιγαρίσουμε τα λαχανικά μας προτού τα βράσουμε, διότι με αυτό τον τρόπο θα αφήσουν τις μυρωδιές τους σε όλο μας το φαγητό όπως και ωραία γεύση.  


Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να τσιγαριστούν και αμέσως μετά από 2 λεπτά τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια.

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας για περίπου 7-8 λεπτά, έως ότου να πάρουν ωραίο κόκκινο χρώμα.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το λάχανο, τον χυμό τομάτας όπως και το νεράκι μας. 

Προσθέτουμε επίσης τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον κύβο κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι μας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για τρία τέταρτα της ώρας, ανακατεύοντάς το ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε ζεστό το πιάτο, με ψωμί, λίγο φρέσκο πιπέρι και με μία κουταλιά γιαούρτι. Αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, ταιριάζει πολύ και η φέτα.


 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...