Αρχική / Γαύρος ψητός με λαδολέμονο στον φούρνο

Γαύρος ψητός με λαδολέμονο στον φούρνο

Δημοσίευση 04/08/2018

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 25 λεπτά
* Μερίδες 4
* Συνταγές, Ορεκτικά, Κυρίως Πιάτα, Θαλασσινά

Πεντανόστιμος, μαλακός και ζουμερός γαύρος με λαδολέμονο, ψημένος στον φούρνο. Μία πολύ εύκολη και απλή συνταγή που συνδυάζει την πεντανόστιμη γεύση του αγαπημένου μας ψαριού με την μοναδική γεύση του λαδολέμονου, του σκόρδου και της ρίγανης.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκος γαύρος
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση

Για να καθαρίσουμε τον γαύρο, τον τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και κάτω από την βρύση ξεκινάμε να τον καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι του και τα εντόσθιά του.

Μόλις καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια μας, τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τις τέσσερεις σκελίδες σκόρδο και τις απλώνουμε στο ταψί, πάνω από τον γαύρο. Ακολούθως μέσα στο ταψί, στύβουμε τα λεμόνια μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά μας. 


Τέλος με την βοήθεια ενός ποτηριού προσθέτουμε νερό στο ταψί, τόσο ούτως ώστε σχεδόν να σκεπάσει τον γαύρο μας.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για 25 λεπτά της ώρας.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τον γαύρο περιχύνωντας επάνω του ζουμάκι από το ταψί και κατά βούληση με επιπλέον λεμονάκι. Συνοδεύσετε το πιάτο σας με μία χωριάτικη σαλάτα, φρέσκο ζεστό ψωμί καθώς και με ένα λευκό κρασί της αρεσκείας σας ή και ρετσίνα.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...