Αρχική / Βλήτα

Βλήτα

Δημοσίευση 06/06/2018

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 20 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Ορεκτικά, Σαλάτες, Χόρτα

Βλήτα χόρτα, ένα καλοκαιρινό πιάτο!Kατάλληλο για συνοδευτικό ψητού ίσως κρέατος αλλά και όχι μόνο!Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά η συγκεκριμένη βραστή σαλάτα και με ελάχιστες θερμίδες!Πεντανόστιμη και ελαφριά.Γρήγορη στη παρασκευή της και με ελάχιστο κόστος!

Υλικά

  • 1 κιλό βλήτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. ξύδι
  • 1 λεμόνι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη πλένουμε τα βλήτα καλά. Τα βάζουμε λίγα λίγα στην λεκάνη για να τα πλύνουμε ευκολότερα, να καθαρίσουμε τα σάπια ή κίτρινα φύλλα τους και ταυτόχρονα κόβουμε τα κοτσάνια. 

Στη συνέχεια του πλυσίματος θα τα περάσουμε 4-5 χέρια. Στο τελευταίο πλύσιμο θα βάλουμε όλα τα βλήτα μαζί και θα προσθέσουμε το ξύδι μας. Θέλουν αρκετό καλό πλύσιμο. Αδειάζοντας το βρώμικο νερό και ξανά γεμίζοντας με καθαρό.

Περνάμε στο βράσιμο τους. Βάζουμε τα βλήτα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20-30 λεπτά. Αν τα παραβράσετε να ξέρετε ότι χάνονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι κρίμα. Το βράσιμο που συστήνω είναι γύρω στα 20 λεπτά. Αν όμως βαστάνε ακόμη τα κοτσάνια, τότε αφήστε τα 30 λεπτά. 

Αφού έχουν βράσει τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και περνάμε στην κατανάλωση τους.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 2 ή 3 πιρουνιές τα κόβουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι.

Καλή σας όρεξη! :) 

Tip

Η σαλάτα βλήτα πηγαίνει απίστευτα και με άλλα λαχανικά, όπως για παράδειγμα οι πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια. Σε συνδυασμό με λεμόνι απογειώνεται η γεύση στα ύψη!



Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...