Αρχική / Ριζότο με κεφτεδάκια

Ριζότο με κεφτεδάκια

Δημοσίευση 01/06/2018

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 30 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Κρέας, Μοσχάρι, Κιμάς, Χοιρινό

Ριζότο με κεφτεδάκια.Αγαπητό γεύμα μικρών και μεγάλων!Πλούσιο ριζότο που σε κάθε μπουκιά, σου αφήνει αξέχαστη γεύση στον ουρανίσκο!!!Γεύσεις και μυρωδιές από το Μεξικό! 

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 κιλό κιμά (μισό-μισό) μοσχάρι με χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 2 τομάτες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. δυόσμο
  • λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα) 
  • 3 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πιπέρι

Για το ριζότο:

  • 500 γρ. μπασμάτι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές κόκκινες 
  • 1 πράσινη κέρατο (την καυτερή)
  • 2 καρότα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κύβο από κοτόπουλο
  • 3 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Ξεκινώντας την συνταγή μας, θα πρέπει πρώτα να προθερμάνουμε τον φούρνο μας, στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ θα βάλουμε τον κιμά και στην συνέχεια θα κάνουμε κομματάκια το κρεμμύδι, χυμό τις τομάτες και θα ψιλοκόψουμε τον δυόσμο. 
Θα βάλουμε το ελαιόλαδο με τα αυγά και θα τα προσθέσουμε στον κιμά.
Ύστερα θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά μας. Την πάπρικα, το κύμινο το αλάτι και το πιπέρι. 
Θα ζυμώσουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας και θα κάνουμε κεφτεδάκια το μείγμα μας.

Σε ένα ταψί, θα απλώσουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θα τοποθετήσουμε επάνω τα κεφτεδάκια μας, στοιχισμένα και με ομοιόμορφο σχήμα στο καθένα. Θα ρίξουμε και λίγο αλεύρι από επάνω τους (ίσα ίσα) και θα τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

                                                     

Για το ριζότο:


Βράζουμε το ρύζι κατά 3 λεπτά λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. 
Θα το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και θα συνεχίσουμε την συνταγή μας. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο οποίο θα τσιγαρίσουμε τις πιπεριές μας, τα καρότα και το κρεμμύδι. Πλένουμε για αρχή τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, όπως και το κρεμμύδι. Τα καρότα θα τα περάσουμε από τον τρίφτη για να γίνουν ψιλόλεπτες και μικρές λωρίδες. 

Βάζουμε λοιπόν ελαιόλαδο στο τηγάνι μας, το αφήνουμε να κάψει για 30 δευτερόλεπτα και ξεκινάμε το σωτάρισμα των λαχανικών μας σε σιγανή φωτιά για να μην μας αρπάξουν. (πιπεριές,κρεμμύδι,καρότα)
Θέλουμε να μαλακώσουν και να μελώσουν αρκετά για να αφήσουν το ωραίο τους άρωμα.

Στη συνέχεια ενώ έχουμε τσιγαρίσει τα λαχανικά μας, θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά μας. Το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι μας. Επίσης θα βάλουμε και τον κύβο από κοτόπουλο. Θα ανακατέψουμε όλα τα υλικά μας και τώρα θα προσθέσουμε το ρύζι μας. Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα των λαχανικών με το ρύζι για να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά. 

Σερβίρουμε σε πλατύ πιάτο με φρέσκια πράσινη ίσως σαλάτα.



Καλή σας όρεξη! :) 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...