Αρχική / Μοσχάρι κοκκινιστό και Κριθαράκι με Πιπεριά Φλωρίνης

Μοσχάρι κοκκινιστό και Κριθαράκι με Πιπεριά Φλωρίνης

Δημοσίευση 16/04/2018

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Κρέας, Μοσχάρι

Μοσχάρι κοκκινιστό και κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης.Ψημένο στον φούρνο.Μία διαφορετική πικάντικη πρόταση για γιουβέτσι μοσχαράκι. Νοστιμότατο και κατάλληλο για το Κυριακάτικο οικογενειακό σας γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 350 γρ. κριθαράκι από κόκκινη πιπεριά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • 5 τομάτες (τον χυμό τους)
  • 1 κρεμμύδι (μεγάλο)
  • 3 καρότα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • μισό κύβο βοδινού
  • 4 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση

Για το μοσχάρι

Παίρνουμε το μοσχάρι και το πλένουμε.Το ακουμπάμε σε ένα πιάτο να στραγγίξει και βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να κάψει.

Στη συνέχεια θα βάλουμε ένα ένα το κομμάτι από το μοσχάρι στο τηγάνι, για να το σοτάρουμε. Σοτάρουμε καλά καλά από όλες τις μεριές του. Όχι όλα μαζί διότι η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και θα αρχίσει να βράζει αντί να σοτάρετε. Μόλις το κάθε κομμάτι είναι έτοιμο το βάζουμε στο πιάτο και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Εν συνεχεία ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και πολτοποιούμε τις τομάτες.

Τσιγαρίζουμε σε δυνατή για αρχή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με τις ροδέλες από τα καρότα και ύστερα την χαμηλώνουμε. Περίπου 3 λεπτά αρκούν για το τσιγάρισμα των λαχανικών μας.

Αφού έχουμε πολτοποιήσει τις τομάτες, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας στην κατσαρόλα για να φτιάξουμε την σάλτσα του μοσχαριού.
Ύστερα προσθέτουμε το μοσχάρι, τον μισό κύβο, τα φύλλα δάφνης, τα 3 κουταλάκια σούπας θυμάρι, τα 3 κουταλάκια σούπας πάπρικα και τα 2 κουταλάκια σούπας πιπέρι. 

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας μας για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε. Μετά από 30 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το νερό μας.


Για το κριθαράκι πιπεριάς Φλωρίνης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Εφόσον το μοσχάρι μας είναι έτοιμο, το παίρνουμε και το αραδιάζουμε όλο σε ένα ταψί. Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κριθαράκι πιπεριάς λίγο λίγο ανάμεσα στα κομμάτια κρέας.
Προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, ένα κουταλάκι της σούπας αλάτι άλλο ένα κουτάλι σούπας πάπρικα και ανακατεύουμε το φαγητό μας.

Ψήνουμε στους 185 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αν στα 20 λεπτά δεν έχει πιεί την σάλτσα του συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. 



Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...