Αρχική / Κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια πασχαλινά

Δημοσίευση 04/04/2018

* Προετοιμασία 20 λεπτά
* Μαγείρεμα 20 λεπτά
* Μερίδες 60
* Συνταγές, Επιδόρπια - Γλυκά

Κουλουράκια πασχαλινά, γιατί Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν είναι Πάσχα!Νόστιμα τραγανά αλλά συνάμα και μαλακά!Η καλύτερη συνταγή για Κουλουράκια πασχαλινά. 

Υλικά

  • 700 γρ. φαρίνα
  • 225 βούτυρο γάλακτος (προτιμήστε ένα καλό)
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. μαστίχα 
  • 4 πορτοκάλια (3+1) (χυμός+ξύσμα)
  • 1 φύλλο αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θα βάλουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και θα τα χτυπήσουμε για περίπου 8 λεπτά. Μέχρι να αφρατέψουν. 


Στη συνέχεια θα βάλουμε τα 2 αυγά και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.Κάνουμε χυμό τα 3 πορτοκάλια μας και προσθέτουμε τον χυμό, σιγά σιγά στο μείγμα μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη καλά.

Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, τις βανίλιες, την μαστίχα (κοπανισμένη), το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα ακόμη λεπτό με την χρήση ενός μίξερ. 

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και πιάνουμε την φαρίνα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγη λίγη και ανακατεύουμε αυτή την φορά με τα χέρια μας. Θα ανακατέψουμε αρκετά,  μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη αλλά και να μην κολλάει στα χέρια. 

Ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.

Σε ένα ταψί θα απλώσουμε το αντικολλητικό χαρτί.

Εν συνεχεία θα φτιάξουμε τα κουλουράκια. Παίρνουμε λίγη ζύμη, στο μέγεθος μιας μικρής μπάλας και πλάθουμε σε πλεξούδες και ότι σχήμα θέλουμε.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί και χτυπάμε 1 αυγό με την χρήση ενός πιρουνιού μέχρι να αφρατέψει. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλουράκια. 

Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο. Μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Tip

Για να πετύχει η συνταγή, θα ήταν καλό τα υλικά της συνταγής να τα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης στο ταψί θα ήταν εξίσου καλό αν αφήνατε κενό ανάμεσα τους, διότι φουσκώνουν αρκετά. 

Ένα ακόμη χρήσιμο Tip  θα ήταν και το ανακάτεμα βουτύρου-ζάχαρης.
Θέλει αρκετά καλό ανακάτεμα διότι αν δεν λιώσει η ζάχαρη, τα κουλουράκια θα γίνουν καραμελωμένα. Αντί τραγανά και μαλακά. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...