Αρχική / Σπαγγέτι με σάλτσα απλή

Σπαγγέτι με σάλτσα απλή

Δημοσίευση 02/04/2018

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 25 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Ντομάτα

Σε ποιόν δεν αρέσει η απλή μακαρονάδα με απλή σάλτσα τομάτας;! Με σαλτσούλα από τομάτα, μπόλικο κρεμμυδάκι, διάφορα μπαχαρικά για να δώσει ένταση, αλλά και φρέσκο θυμάρι για ωραίο άρωμα! Συνοδευόμενη από πικάντικο κεφαλοτύρι.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Ν10
  • 5 τομάτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο (προαιρετικά)
  • 1 κύβο βοδινό
  • μισό κύβο λαχανικών
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο 
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. πάπρικα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την σάλτσα τομάτας:

Σε ένα σκεύος θα βάλουμε το λάδι. Στη συνέχεια θα ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και θα κάνουμε χυμό τις τομάτες.
Αφήνουμε 1 λεπτό περίπου για να κάψει το λάδι και ξεκινάμε το σοτάρισμα του κρεμμυδιού μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και να γίνει χρυσαφί το κρεμμύδι μας.

Εν συνεχεία ενώ έχει ετοιμαστεί το κρεμμύδι με το σκόρδο μας θα προσθέσουμε τον χυμό τομάτας, το φρέσκο θυμάρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας. (τους κύβους, το θυμάρι, την ρίγανη, το πιπέρι και την πάπρικα).

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Για το σπαγγετίνι:

Θα βάλουμε ένα λίτρο νερό να ζεστάνει και θα βράσουμε σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις τα βράσουμε θα τα κάψουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με αρκετό πικάντικο κεφαλοτύρι και το σπαγγετίνι μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...