Αρχική / Κους κους με κοτόπουλο στον φούρνο

Κους κους με κοτόπουλο στον φούρνο

Δημοσίευση 24/03/2018

* Προετοιμασία 20 λεπτά
* Μαγείρεμα 20 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Κρέας, Κοτόπουλο, Ντομάτα

Κους κους λαχταριστό και κοτομπουκίτσες από φιλέτο μπούτι! Δεμένο με εξαίσια κόκκινη σάλτσα, ψημένο στον φούρνο.

Υλικά

  • 500 γρ. κους κους 
  • 800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες
  • 3 τομάτες 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • 4 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 3 κ.γ. κάρυ 
  • 3 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Πλένουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και τις σουρώνουμε στο σουρωτήρι. Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε σιγά σιγά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές του.

Στη συνέχεια θα κάνουμε χυμό τις τομάτες και θα τις προσθέσουμε στο κοτόπουλο μαζί με τα μπαχαρικά μας. Το κάρυ, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι. 

Αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί για 3-4 λεπτά και βγάζουμε από την φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200.

Για το κους κους θα βάλουμε 1,5 λίτρο νερό να βράσει. Στη συνέχεια ενώ έχει βράσει το νερό προσθέτουμε το κους κους για περίπου 7 λεπτά να βράσει. 

Μόλις έχει βράσει και το κους κους, πετάμε το μισό νερό του, (προσεχτικά) και το υπόλοιπο νερό το κρατάμε και το προσθέτουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο και την σάλτσα του.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά της ώρας. (Αν μετά από 20 λεπτά δεν έχει μαλακώσει όσο θέλετε το κους κους, μπορείτε να προσθέσετε ένα ποτηράκι νερό και να το αφήσετε για άλλα 10 λεπτά. 


Σερβίρετε ζεστό με αρκετό κεφαλοτύρι. Καλή σας όρεξη! 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...