Αρχική / Κουνουπίδι με πατάτες και κιμά στον φούρνο

Κουνουπίδι με πατάτες και κιμά στον φούρνο

Δημοσίευση 21/03/2018

* Προετοιμασία 5 λεπτά
* Μαγείρεμα 40 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Ορεκτικά, Κυρίως Πιάτα, Κρέας, Λαχανικά, Μοσχάρι, Πατάτα, Ντομάτα, Κουνουπίδι, Κιμάς, Χοιρινό

Θέλατε να κάνετε τα παιδιά να τρώνε κουνουπίδι με ευχαρίστηση; Τότε αυτή την συνταγή θα σας την ζητάνε κάθε βδομάδα!Κουνουπίδι με πατάτες και κιμά στον φούρνο, λαχταριστό γεύμα για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 750 γρ. κιμά ανάμεικτο 
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό πατάτες
Για τον κιμά
  • 3 τομάτες (για την σάλτσα)
  • 150 ml κόκκινο κρασί 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο (προαιρετικά)
  • 2 σκ. σκόρδο 
  • 1,5 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση

Για το κουνουπίδι

Πλένουμε το κουνουπίδι καλά και κρατάμε μόνο τις "φουντίτσες" του. Το βάζουμε σε νερό που βράζει και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσει και το βάζουμε στο σουρωτήρι. Κόβουμε σε ακόμη μικρότερες φουντίτσες το κουνουπίδι και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τις πατάτες

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και απλά τις κόβουμε στην μέση. Να κάνουμε δύο παλάμες. Τις τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό. Στη συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Γύρω στα 30 λεπτά.

Για τον κιμά

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Εν τω μεταξύ παίρνουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Μόλις το λάδι στο τηγάνι κάψει, ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντάς το με τον κιμά. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι συνέχεια διότι αντί να τσιγαριστεί θα αρχίζει να βράζει.

Στη συνέχεια αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά.Μόλις τσιγαριστούν ο κιμάς με το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και το θυμάρι.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 



Μόλις έχουμε κάνει όλη την παραπάνω διαδικασία, τότε παίρνουμε τον κιμά, τον απλώνουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω απλώνουμε και το κουνουπίδι. Ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά στον φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...