Αρχική / Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Δημοσίευση 20/03/2018

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 45 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Χόρτα, Ντομάτα

Σπανακόρυζο με σάλτσα τομάτας. Νόστιμο υγιεινό και πολύ εύκολο!

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • 250 γρ. ρύζι γλασσέ
  • 4 τομάτες τον χυμό τους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 200 ml νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι 

Εκτέλεση

Για αρχή πλένουμε καλά το φρέσκο σπανάκι (3-4 φορές) και κόβουμε τις ρίζες. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Εν συνεχεία βάζουμε το καθαρισμένο σπανάκι να "μαραθεί" ή αλλιώς να "κάτσει"  στην κατσαρόλα. Για περίπου 3-4 λεπτά.
Με προσοχή όμως διότι δεν χρειάζεται δυνατή φωτιά. Θέλει χαμηλή για να μην μας καεί. 
 Αφού έχει μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε το ρύζι, την σάλτσα τομάτας, το νερό, τον άνηθο, το πιπέρι και το αλάτι. 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 23 λεπτά με τακτό ανακάτεμα.

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...