Αρχική / Μοσχαράκι στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο

Δημοσίευση 19/03/2018

* Προετοιμασία 5 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Κρέας, Λαχανικά, Μοσχάρι, Ντομάτα

Μαγικό μοσχαράκι στιφάδο βυθισμένο σε κόκκινη σάλτα ντομάτας που λειώνει στο στόμα! Διαχρονική συνταγή κάθε μαγείρισσας και κάθε μάγειρα που αρέσκονται στην ξεχωριστή γεύση των ποτισμένων κρεμμυδιών στους χυμούς της φρέσκιας ντομάτας.

Υλικά

  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κιλό μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3-4 τομάτες
  • 3 μεγάλα καρότα 
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 ml ξύδι
  • 2 δαφνόφυλλα 
  • 1 κύβο μοσχάρι 
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μοσχαράκι και το πλένουμε καλά. Το ακουμπάμε σε ένα πιάτο να στραγγίξει  και βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να κάψει.

Βάζουμε ένα ένα το κομμάτι από το μοσχάρι, για να τσιγαριστεί καλά καλά από όλες τις μεριές του. Όχι όλα μαζί διότι θα αρχίσει να βράζει αντί να τσιγαρίζεται. Μόλις το κάθε κομμάτι είναι έτοιμο το βάζουμε στο πιάτο.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζουμε βαθιά στη μέση και σταυρωτά.
Στο ελαιόλαδο που καίει, βάζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτά εξίσου. Θα πάρει γύρω στα 12 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να μελώσουν. Στο τέλος τα σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το μοσχαράκι μας.

Εν συνεχεία κάνουμε χυμό τις τομάτες, κόβουμε ροδέλες τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά μας. Τα φύλλα δάφνης, τον κύβο μοσχάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.

Κλείνουμε και αφήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα να βράσουν και να δέσει το φαγητό μας. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...