Αρχική / Τζατζίκι

Τζατζίκι

Δημοσίευση 25/01/2018

* Προετοιμασία 5 λεπτά
* Μαγείρεμα 10 λεπτά
* Μερίδες
* Συνταγές, Ορεκτικά

Γιαουρτοσκόρδιον για τους παλιούς και Τζατζίκι για τους νέους! Το απόλυτο συνοδευτικό για ψητό κρέας αλλά και άλλα.

Υλικά

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 αγγούρι μεγάλο 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο 
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 130 ml ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Ύστερα το στραγγίζουμε καλά. 


Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη και πιάνουμε να τρίψουμε τις σκελίδες σκόρδου στον τρίφτη ή τις λιώνουμε στο γουδί. Όπως μας βολεύει.

Εφόσον έχουμε τρίψει και το σκόρδο αλλά και το αγγούρι, τα προσθέτουμε στο γιαούρτι με το ήδη ανακατεμένο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. 

Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, καλή όρεξη! 


Tip

Η ποσότητα που σας αναφέρω παραπάνω είναι ενδεικτική. Εάν θέλετε περισσότερο θα προσθέσετε παραπάνω γιαούρτι και ελαιόλαδο και θα δοκιμάσετε. Ίσως χρειαστεί και παραπάνω αλάτι σε αυτή την περίπτωση! 

Επίσης αν σας αρέσουν τα μυρωδικά προτείνω να προσθέσετε και ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...