Αρχική / Κανελόνια με σπανάκι

Κανελόνια με σπανάκι

Δημοσίευση 11/01/2018

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 30 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Ορεκτικά, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Χόρτα

Σούπερ κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μπόλικο ρεγκάτο! Ένα πιάτο που μπορούν τα παιδιά ιδιαίτερα να το φάνε πολύ εύκολα!!!

Υλικά

  • 1 κουτί κανελόνια 
  • 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο)
  • 300 γρ. ρεγκάτο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος 330 ml
  • χυμό από 2 τομάτες 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο για την σάλτσα, περίπου 5 κουταλιές της σούπας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 150 ml νερό 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά, έως ότου δέσουν μεταξύ τους τα δύο υλικά.


Σβήνουμε με τον χυμό τομάτας και τα αραδιάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την φέτα χοντροκομμένη, 150 γρ. ρεγκάτο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας με ένα κουταλάκι.

Τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα από το άλλο. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς.


Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, λίγο για να δέσει η σάλτσα μας.

Στο τέλος την περιχύνουμε (σιγά σιγά) στα κανελόνια μας. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...