Αρχική / Φασολάδα λεμονάτη

Φασολάδα λεμονάτη

Δημοσίευση 07/12/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 50 λεπτά
* Μερίδες 6
*

Νόστιμη ''άσπρη'' υπέροχη φασολάδα με λεμόνι και θυμάρι. Ιδανική για τον χειμώνα!

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια μέτρια 
  • 2 κρεμμύδια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. σόδα (για την προετοιμασία) 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Από βραδύς έχουμε βάλει τα φασόλια σε μπολ με νερό και σόδα να μαλακώσουν. Μετά από 15 ώρες περίπου μουλιάσματος τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό, βάζουμε τα φασόλια και ξεκινάμε το μαγείρεμα. Βράζουμε για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε σταδιακά.

Ύστερα ενώ έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια μας, τα προσθέτουμε στη φασολάδα μαζί με το ξύσμα, τον χυμό, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.

Μαγειρεύουμε για 3 τέταρτα της ώρας σε μέτρια φωτιά και με συχνό ανακάτεμα. 

Tip

Στη φασολάδα πηγαίνουν πολλά λαχανικά και ιδιαίτερα τα καρότα και το σέλινο. Εάν έχετε στο ψυγείο σας μπορείτε να τα προσθέσετε.

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...