Αρχική / Σουτζουκάκια με ρύζι

Σουτζουκάκια με ρύζι

Δημοσίευση 24/11/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 40 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Κρέας, Μοσχάρι, Ντομάτα, Κιμάς, Χοιρινό

Σουτζουκάκια ζουμερά, μαλακά και μυρωδάτα, ψημένα στον φούρνο και όχι στο τηγάνι!

Υλικά

  • 750 γρ. κιμά ανάμεικτο μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό 
  • 5 τομάτες
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 20 ml κονιάκ 
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι 
  • 100 γρ. φρυγανιά 
  • μισό ματσάκι μαιντανό 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ½ κ.γ κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • μία χούφτα αλεύρι για το πανάρισμα 
  • αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Ξεκινάμε βάζοντας στο μπλέντερ 50 ml ελαιόλαδο, την μία σκελίδα σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τα ανακατεύουμε. 

Αφού χτυπήσουμε τα υλικά με το μπλέντερ, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το κονιάκ, το αυγό και ανακατεύουμε. 

Εν συνεχεία ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, θρυμματίζουμε την φρυγανιά και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το αρχικό μας μείγμα. Ακολούθως, προσθέτουμε στο μπωλ και τον κιμά και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.

Στο ταψί μας που θα ψήσουμε τα σουτζουκάκια, απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τοποθετήσουμε όλα τα σουτζουκάκια στο ταψί, φροντίσουμε να τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα σουτζουκάκια για 30 περίπου λεπτά. Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν λίγο χρώμα θα είναι έτοιμα για τα βγάλουμε.

Για την σάλτσα 
Ενόσω τα σουτζουκάκια ψήνονται στον φούρνο, θα ετοιμάσουμε την σάλτσα. Θα χρειαστούμε μία κατσαρόλα, 20 ml ελαιόλαδο, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον χυμό από 5 τομάτες ελάχιστο πιπέρι αλάτι και το φύλλο δάφνης.

Θα τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι καλά και ύστερα θα προσθέσουμε τον χυμό από τις τομάτες. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το φύλλο δάφνης ανακατεύουμε και αφήνουμε γύρω στα 10 λεπτά να δέσει. 

Μόλις τα σουτζουκάκια είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20 λεπτά. 

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με μπόλικο ρύζι, απλώνοντας επάνω τους την υπέροχη παχύρευστη σάλτσα τους!


Καλή σας όρεξη!

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...