Αρχική / Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

Δημοσίευση 23/11/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα
* Μερίδες 8
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Κρέας, Μοσχάρι, Ντομάτα

Μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (χτένι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 ώριμες μεγάλες τομάτες
  • μισό κιλό ρύζι μπασμάτι 
  • λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 1 κρασοπότηρο 
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το οποίο να έχει καπάκι ή διαφορετικά το φτιάχνουμε σε μία μεγάλη πλατιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε το τσιγάρισμα του μοσχαριού. Αφήνουμε να κάψει το ελαιόλαδο καλά και τοποθετούμε ομοιόμορφα το κάθε κομμάτι στο τηγάνι και αφήνουμε λίγα λεπτά να τσιγαριστεί από κάθε μεριά και τα γυρνάμε έως ότου ψηθούν όλες οι μεριές. Στη συνέχεια τοποθετούμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί με το κρέας μας. 
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να ρουφήξει τα περισσότερα υγρά. Ωστόσο κάνουμε χυμό τις τομάτες.

Όταν έχει ρουφήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας (το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι.)

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ανά τακτά διαστήματα το  ανακατεύουμε.


Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ρύζι, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...