Αρχική / Ρεβύθια σούπα

Ρεβύθια σούπα

Δημοσίευση 17/11/2017

* Προετοιμασία 20 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα
* Μερίδες 8
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Όσπρια, Σούπα

Ρεβύθια σούπα. Κλασσική ρεβυθόσουπα κατάλληλη για τον χειμώνα! Νόστιμη και υγιεινή!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια χονδρά 
  • 2 κρεμμύδια μεσαία 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κύβο λαχανικών  
  • 5 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.γ. κάρυ 
  • 2 κ.σ. σόδα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι

Εκτέλεση

Τα ρεβύθια τα μαγειρεύουμε σχεδόν με την ίδια διαδικασία της φασολάδας. 

Απο βραδύς έχουμε βάλει τα ρεβύθια σε μπολ με νερό και 2 κ.σ. σόδα για να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό για να κάνουμε μία πρώτη βράση.

Μόλις αρχίζουν να βράζουν (μετά από 15 λεπτά) τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε. Στη συνέχεια ξανά βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τα ρεβύθια και ξεκινάμε το μαγείρεμα τους. 

Αφού έχουν βράσει για 15 λεπτά της ώρας, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το κάρυ, το ελαιόλαδο, τον κύβο και αφήνουμε για ακόμη 30 με 40 λεπτά να βράσουν σε μέτρια φωτιά και κατά διαστήματα ανακατεύουμε.

Αν μετά από 40 λεπτά τα δοκιμάσετε και είναι ακόμη σκληρά, αφήστε τα για μία με μιάμιση ωρίτσα, μέχρι να χυλώσουν. 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...