Αρχική / Χυλοπίτες με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Χυλοπίτες με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Δημοσίευση 06/11/2017

* Προετοιμασία 5 λεπτά
* Μαγείρεμα 30 λεπτά
* Μερίδες 4
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Ντομάτα

Χυλοπίτες με τόνο και κόκκινη σάλτσα, μία εξαιρετική εύκολη γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που ευχαριστεί κάθε ουρανίσκο!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες μακριές
  • 4 τομάτες 
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι 

Εκτέλεση

Για αρχή θα κάνουμε την σάλτσα. 

Θα χρειαστούμε ένα κατσαρολάκι.
Θα τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι καλά και ύστερα θα προσθέσουμε τον τόνο να τσιγαριστεί μαζί με το κρεμμύδι. Οσο τσιγαρίζεται ο τόνος με το κρεμμύδι κάνουμε χυμό τις τομάτες. Τις προσθέτουμε και αυτές στον τόνο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι) ανακατεύουμε και αφήνουμε γύρω στα 15 λεπτά να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας! 

Για τις χυλοπίτες μας θα βάλουμε 1,5 λίτρο νερό να βράσει και μόλις βράσει θα τις ρίξουμε στην κατσαρόλα. Προσοχή οι χυλοπίτες συνήθως θέλουν γύρω στα 4 λεπτά για να είναι έτοιμες! 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...