Αρχική / Πουρές από παντζάρια

Πουρές από παντζάρια

Δημοσίευση 29/10/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 30 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Ορεκτικά, Λαχανικά, Χόρτα, Πατάτα

Πήραμε τα νόστιμα και υγιεινά πατζάρια και τα κάναμε πουρέ! Ταιριάζουν πολύ με ψαράκι ψητό στο φούρνο!

Υλικά

  • 5-6 πατζάρια (τους βολβούς)
  • 3-4 μικρές πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πατζάρια και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου έως ότου έχουν μαλακώσει. 

Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το ελαιόλαδο, το αλάτι, το λεμόνι και τα σκόρδα (λιωμένα)

Μόλις είναι έτοιμα τα πατζάρια τα βάζουμε στο σουρωτήρι τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μόλις είναι κρύα τα ξεφλουδίζουμε (με προσοχή διότι το χρώμα τους δεν βγαίνει εύκολα απο τα ρούχα) και τα περνάμε είτε απο το μπλέντερ, είτε τα λιώνουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.

Μόλις είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά και ο πουρές απο πατζάρι είναι έτοιμος! 

Tip

Αν βάλετε και τριμμένο καρύδι η γεύση απογειώνεται στα ύψη !

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...