Αρχική / Λουκανικοπιτάκια με τυρί

Λουκανικοπιτάκια με τυρί

Δημοσίευση 26/10/2017

* Προετοιμασία 30 λεπτά
* Μαγείρεμα 15 λεπτά
* Μερίδες 15
* Συνταγές, Ορεκτικά, Κρέας, Tυρί, Πίττα, Ντομάτα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για λουκανικοπιτάκια, με φύλλο κουρού, ντομάτα και δύο ειδών τυριών. Ένα ιδανικό ορεκτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια ή ιδανικό σνακ για να σερβίρετε στην παρέα σας!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γραμμάρια φαρίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 λουκάνικα της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα φρανκφούρτης)
  • 1-2 τομάτες
  • 200 γρ. κασέρι και 3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα τυρί τύπου philladelphia 
  • λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την φαρίνα και το αλάτι. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το οποίο δεν κολλάει στα χέρια.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε μεσαία κομμάτια, την τομάτα σε φέτες και το κασέρι σε κυβάκια. 

Ξεκινάμε το πλάσιμο. Παίρνουμε μία μπαλίτσα (σαν ένα κεφτέ περίπου) στα χέρια μας και ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα το φυλλαράκι μας.

Βάζουμε την γέμιση μας (λουκανικάκι, τομάτα, 2-3 μικρά κυβάκια απο κασέρι, θυμάρι) και κλείνουμε. Στο επόμενο πιτάκι μας αντί για κυβάκια κασέρι θα απλώσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού απο το philladelphia.
Ενα με κασέρι ένα με philladelphia. 

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ανάβουμε τον φούρνο να πυρώσει. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και σχηματάκι με ένα πιρούνι γύρω γύρω απο το πιτάκι μας!

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...