Αρχική / Τραχανάς σούπα με φέτα και ελιές

Τραχανάς σούπα με φέτα και ελιές

Δημοσίευση 20/10/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 15 λεπτά
* Μερίδες 4
* Συνταγές, Ορεκτικά, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Ντομάτα, Φέτα, Ελιές

Τραχανάς σούπα παραδοσιακά μαγειρεμένος με φρέσκια ντομάτα, τυρί φέτα και ελιές. Πεντανόστιμη και συνάμα πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά

  • 6 κ.σ. τραχανάς (ξυνός ή γλυκός)
  • 2 ντομάτες 
  • 80~100 γρ. τυρί φέτα
  • 10 περίπου ελιές
  • 1 κολοκυθάκι 
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός ή ρίγανη
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι

Συνταγή

Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό και το βάζουμε στην φωτιά για να βράσει. Καθώς το νερό προθερμαίνεται, παίρνουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε, είτε με την βοήθεια ενός τρίφτη, είτε ενός μπλέντερ. Εάν διαθέτουμε μπλέντερ και λόγω της ευκολίας που μας προσφέρει, μπορούμε να ρευστοποιήσουμε αρκετά καλά τον χυμό της ντομάτας. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Θέλουμε απλώς ο χυμός της ντομάτας να δώσει και έναν ομοιόμορφο χρωματισμό στην σούπα του τραχανά μας. Μόλις ετοιμάσουμε τον χυμό ντομάτας τον προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο. 

Εν συνεχεία καθώς το νερό με την ντομάτα βράζει στην κατσαρόλα, θα πρέπει να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας τα οποία θα συνοδεύσουν την τραχανόσουπά μας. Έτσι ξεκινάμε και τρίβουμε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες του σκόρδου, πάλι με την βοήθεια ενός τρίφτη ή ενός μπλέντερ. Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και φροντίζουμε να τεμαχίζουμε τις ελιές με το χέρι μας, σε τέσσερα περίπου κομμάτια έκαστη. 

Αφού ετοιμάσουμε τα συνοδευτικά υλικά μας, τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά, το αλάτι και το πιπέρι. Μετριάζουμε την ένταση της φωτιάς της κατσαρόλας και βράζουμε το φαγητό μας για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής του τραχανά. Συνήθως 15 λεπτά περίπου είναι αρκετά. Φροντίζουμε κατά το βράσιμο να ανακατεύουμε συχνά την σούπα ούτως ώστε να μην κολλήσει ο τραχανάς.

Τέλος, 5 λεπτά περίπου προτού να είναι έτοιμος ο τραχανάς μας, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την προσθέτουμε και αυτήν στην κατσαρόλα.

Συμβουλές

Εάν θέλουμε η σούπα μας να είναι ζουμερή, η ποσότητα του τραχανά για την συγκεκριμένη ποσότητα νερού και χυμού ντομάτας της συνταγής, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις έξη κουταλιές (μέτριες, όχι γεμάτες) της σούπας τραχανά.

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...