Αρχική / Αρακάς κοκκινιστός

Αρακάς κοκκινιστός

Δημοσίευση 08/10/2017

* Προετοιμασία 15 λεπτά
* Μαγείρεμα 1 ώρα
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Λαχανικά, Πατάτα, Ντομάτα

Αρακάς κοκκινιστός στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά.

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά
  • 2 κρεμμύδια
  • 4-5 τομάτες 
  • 3-4 μεσαίες πατάτες
  • 4-5 καρότα
  • 150ml ελαιόλαδο
  • άνηθο 
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κύβο λαχανικών 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σάλτσα ντομάτας σε ένα μπλέντερ. Ακολούθως, κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες καθώς και τις πατάτες.

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, περίπου 50ml, σε μία κατσαρόλα και το προθερμαίνουμε. Καθώς το λάδι προθερμαίνεται ρίχνουμε τον αρακά να τσιγαριστεί και στη συνέχεια τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε τα υλικά ανακατεύοντάς τα, για περίπου πέντε με δέκα λεπτά.

Αφού ο αρακάς και τα κρεμμύδια έχουν τσιγαριστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, τα μπαχαρικά και τον κύβο λαχανικών. Τέλος, συμπληρώνουμε νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει τα υλικά μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.

Μαγειρεύουμε για τρία τέταρτα της ώρας σε μέτρια φωτιά έως ότου να ψηθεί και να μαλακώσει ο αρακάς και να δέσει η σάλτσα μας. Σε περίπτωση που η σάλτσα δείχνει ότι είναι έτοιμη αλλά ο αρακάς δεν έχει μαλακώσει εντελώς, προσθέτουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε επιπλέον 5 με 10 λεπτά το φαγητό να βράσει.

Tip

Μπορείτε να κάνετε τον αρακά και με μοσχαράκι κοκκινιστό! 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...