Αρχική / Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Δημοσίευση 04/10/2017

* Προετοιμασία 10 λεπτά
* Μαγείρεμα 40 λεπτά
* Μερίδες 6
* Συνταγές, Κυρίως Πιάτα, Ζυμαρικά, Κρέας, Μοσχάρι, Ντομάτα, Κιμάς, Χοιρινό

Μακαρονάδα δεμένη με σάλτσα από κιμά και τριμμένο κεφαλοτύρι. Μία συνταγή για το ίσως δημοφιλέστερο φαγητό μικρών και μεγάλων!

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό 
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νo6 (500 γραμμάρια)
  • 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 5 τομάτες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 2 ξυλάκια κανέλας 
  • πιπέρι 
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • θυμάρι ή ρίγανη 
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • 100 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Για τον κιμά
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Εν τω μεταξύ παίρνουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Μόλις το λάδι στο τηγάνι κάψει, ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς, ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντάς το με τον κιμά. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι συνέχεια διότι αντί να τσιγαριστεί θα αρχίζει να βράζει.

Στη συνέχεια αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά.Μόλις τσιγαριστούν ο κιμάς με το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα ξυλάκια κανέλας, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και το θυμάρι.

Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Για τα μακαρόνια
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και 1 κύβο μοσχάρι. Το αφήνουμε να βράσει. Μόλις το νερό μας βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει στη συσκευασία ο κατασκευαστής τους. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσουν και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Tip

Μην κάψετε τα μακαρόνια με λάδι ούτε βούτυρο δεν υπάρχει κανένας λόγος για να το κάνετε. Απλά χρησιμοποιείστε μία γνωστή μάρκα μακαρονιών! 
Τον κιμά καλό θα ήταν να λέγατε στον κρεοπώλη σας να τον πέρναγε μία φορά από την μηχανή του κιμά έτσι ώστε να έχει καλύτερη γεύση και το κρέας να κρατάει όλα τα θρεπτικά συστατικά του! 

Δείτε επίσης

To perikouzinas.gr για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας χρησιμοποιεί cookies. Με την συνέχιση της χρήσεως του ιστοτόπου perikouzinas.gr τότε συμφωνείτε και αποδέχεστε την χρήση cookies από αυτόν καθώς και cookies από τρίτες υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook, κ.α.) που προσφέρουν υπηρεσίες διαφημήσεων, στατιστικών κ.α. Δείτε περισσότερα...